Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ.........


Από τη στιγμή που και το «εμπόδιο» της 23ης αγωνιστικής ξεπεράστηκε, όλα τα βλέμματα είναι, πλέον, στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Και όταν λέμε «όλα», ξεκινάμε με αυτό του προέδρου των πρωταθλητών, Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος αφήνοντας κατά μέρους τους χαμηλούς τόνους, ξαναθυμήθηκε τον... παλιό του εαυτό, κάνοντας ευθεία επίθεση, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην ΑΕΚ.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της 37ης εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού με την επωνυμία «Ολυμπιακή Αγάπη», στην οποία βραβεύτηκε, δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου του ότι: «Όσοι δεν μπορούν να μας φτάσουν προσπαθούν με διάφορους τρόπους να απαξιώσουν το πρωτάθλημα. Τη μια φταίει η διαιτησία, την άλλη κάτι άλλο... Λένε ότι είναι Ευρωπαίοι, εμείς ίσως είμαστε από τα Βαλκάνια. Όλα αυτά είναι αστεία».
Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», είπε με... δικά του λόγια το σύνθημα που τραγουδούσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο («ελάτε στο Καραϊσκάκη, εμείς δεν είμαστε ΑΕΚάκι...») και το οποίο έρχεται σε συνάρτηση με το κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια της ομάδας του Πειραιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκεί, όπου αρκετοί υποστήριζαν πως «όλο τα ίδια λένε. Ας έρθουν και βλέπουμε...», απαντώντας, έτσι, στα συνθήματα των οπαδών του ΠΑΟ στο παιχνίδι με τη Λανς («πάμε για νίκη στο Καραϊσκάκη»).
Ωστόσο, η πραγματική φωτιά άναψε το βράδυ της Κυριακής. Το «Μιχαλάκη θα τα πούμε στο Καραϊσκάκη» των οπαδών του ΠΑΟ στο ματς με τον Ηρακλή (3-0) είναι ενδεικτικό του κλίματος. Και αυτό, όσο κι αν προσπαθούν να το «κουκουλώσουν» οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, λόγω του αγώνα με την Ξάνθη, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, καθώς η φλόγα έχει ανάψει και ήδη ο Τάκης Λεμονής και οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το ματς με τον Εργοτέλη (2-1)... σήκωσαν το γάντι και μιλούν μόνο για νίκη στο «σπίτι μας».
Βέβαια, στην... πίστα του ντέρμπι δεν μπορεί δεν μπορεί να μη «χορέψει» και η ΑΕΚ, η οποία, έστω και δύσκολα κέρδισε την Καλαμαριά (2-1). Αλλωστε, ξέχωρα από το γεγονός ότι ο Σ. Κόκκαλης άφησε αιχμές κατά του Νικολαΐδη στις δηλώσεις του, πλέον, μετά και τη νίκη στην Καλαμαριά, άπαντες στην Ένωση... παρακαλούν να κερδίσει ο Ολυμπιακός τους «πράσινου», ώστε να επανέλθουν στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Συγκρίσεις, δεδομένα και κινήσεις...
Ακριβώς μία εβδομάδα πριν τη μάχη της 3ης Μαρτίου, οι συγκρίσεις μεταξύ των «αιωνίων» αποτελούν γεγονός αναπόφευκτο και ειδικά από τη στιγμή που αγωνιστικά, ο ΠΑΟ έχει το προβάδισμα, λόγω των απουσιών του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους τους άλλους (σημαντικούς σε τέτοια ματς) τομείς (ψυχολογία, έδρα), οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι, ενώ εάν ο Καστίγιο αγωνιστεί, τελικά, τότε καλύπτουν και μέρος του handicap από τις απουσίες των Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου και την ανετοιμότητα του Ριβάλντο.
Επίσης, από τη στιγμή που ο Σ. Κόκκαλης άνοιξε το δρόμο για μια «πολεμική» εβδομάδα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως εντός των ημερών θα κάνει ηγετική εμφάνιση στου Ρέντη, με σκοπό να «φτιάξει» τους παίκτες του, πιθανότατα και με κάποιο πριμ, που (εάν γίνει) θα είναι το πρώτο που θα υποσχεθεί τη φετινή χρονιά... Τι θα κάνουν, όμως, οι διοικούντες των Παναθηναϊκό; Θα επιλέξουν να πάνε στο ντέρμπι στα... μουλωχτά; Εκ των πραγμάτων αυτό δεν γίνεται πια, καθώς ο κόσμος «άναψε τη φωτιά» και σε τέτοια ματς, ο κόσμος είναι αυτός που δημιουργεί κλίμα. Με τον Κόκκαλη να έχει τραβήξει όπλο, ο «Τζίγγερ» είναι «υποχρεωμένος» να κάνει την κίνησή του. Αλλωστε, εάν ο ΠΑΟ χάσει, χάνει πολλά περισσότερα απ' ότι ο σίγουρος πρωταθλητής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: