Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2007

Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη 0-0!!!


Παναθηναϊκός και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ και πλέον η πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου θα κριθεί στις 18 Απριλίου στα Πηγάδια. Η σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκόλεψε αφάνταστα τους "πράσινους" που κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις μόνο στο πρώτο ημίχρονο.
Με τη φόρα των τελευταίων αγώνων, οι "πράσινοι" μπήκαν φουριόζοι και προσπάθησαν με ένα γρήγορο γκολ να αιφνιδιάσουν τους Ακρίτες. Οι προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν (Σαλπιγγίδης και Ρομέρο έχασαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος) η Ξάνθη όμως -πέραν της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας- είχε και την τύχη με το μέρος της.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά έψαξε το γκολ με μακρινές μπαλιές στην κόντρα επίθεση και μόνο δύο φορές κατάφερε να απειλήσει τον Εμπέντε, με πρωταγωνιστές τους Βρύζα και Μεσέρα.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Μάλαρτζ και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το πολυπόθητο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι "πράσινοι" κατάφεραν να απειλήσουν στο δεύτερο μέρος μόλις δύο φορές, με ισάριθμα σουτ του Λεοντίου.
Από'κει και πέρα το χάος. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ξάνθη χωρίς να πανικοβληθεί κρατούσε την "λευκή" ισοπαλία με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Βίκτορ Μουνιόθ έριξε όλα τα "όπλα" του στον αγωνιστικό χώρο (Μάντζιος, Νίνης), άλλαξε πρόσωπα στην μεσαία γραμμή για να βγουν οι μπαλιές μπροστά, το αποτέλεσμα όμως δεν παρέμεινε "στείρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: